Det ble et kort farmbesok....
13 Sep, 2002
Skrevet av:

Naa skjonner jeg hvorfor jeg ikke fant meg en odelsgutt.....

Vaart mote med farmlivet i Australia ble ikke som forventet. Naar vi kom til Fairdale Farmstay i Malanda, ble vi modt av Susan som riktignok var blid, men mokkete fra topp til taa, og da mener jeg MOKKETE. Det samme var hytta vi skulle bo i. I det hele tatt var det en ustellt plass paa alle mulige maater. Og merk dere, det var faktisk ikke bare undertegnede som reagerte. Vi var med paa mating av dyra paa ettermiddagen, det var ponnier, emuer, gjess, kenguru, kuer og diverse andre skapninger. De hadde ogsa en possum som husdyr. Vi ble tatt med rundt paa farmen for aa se paa alle potetene og tarrot plantene, og fikk en grei innforing i livet paa gaarden. De hadde blant annet 250 kuer, type indiske med rare orer. Vi hadde bestillt for 3 netter, men ingen var interessert i aa vaere der lenger enn 1 natt. Torsdag morgen var Ida med aa melket ei ku, noe hun syntes var morro. Vi skulle spise frokost inne i hovedhuset torsdag morgen, og vi troppet opp kl 09.00. Det som motte oss utenfor inngangsdoren var en dod, feit, ufyselig rotte (nesten like stor som Simmy - katta til naboen) - gjett om matlysten trengte seg paa ?
Vi dro derifra rett etter frokost, og slapp med aa betale for 2 netter istedenfor 3.

Vi dro paa skikkelig turist-tur, og saa paa 4 fossefall, vulkankrater og et kjempetre. Var innom byene Milla Milla, Atherton, og havnet til slutt i Yungaburra. Dette er en liten koselig by, hvor det gamle er godt bevart. Vi sjekket inn paa et billig og RENT motel for natten. Vi spiste paa en av Australias beste restauranter paa kvelden, Eden Hause Restaruant, og maten var knallgod. For 4 personer betalte vi ca. kr 600 NOK, og det er det dyreste maaltidet vi har hatt !!! For 4 personer er vanlig pris for middag, dessert og drikke (vin og brus) kr 260 for alle 4, saa det er et litt annet prisnivaa enn hjemme.
Skulle du vaere paa disse kanter er Yungaburra stedet aa drar om du liker god mat. Vi provde 3 av stedene her (Nick's restaurant, Burra Inn (anbefalt av Lonely Planet) og Eden House), og alle var topp mht mat og service.

Oppsummert saa er Atherton Tableland, hvor vi har oppholdt oss de siste dagene, en ok plass. Men med unger holder det lenge med 2 dager. Det er ogsaa mye kaldere her, og det har faktisk vaert bukse og lang genser vaer de 2 siste dagene. Saa naa sitter vi i Mareeba og er paa tur tilbake til kysten. Kommer sannsynligvis til aa overnatte i Port Douglas for vi drar inn i regnskogen i morgen.

Hilsen 'farmerne'


« Tilbake til oversikten