AITUTAKI - PARADIS?
7 Nov, 2002
Skrevet av:

Aitutaki - penere enn på postkortene - Kanskje paradis?

Paradiset Aitutaki !

Å kalle Aitutaki for paradis er ingen overdrivelse, det er første gang vi har vært på et sted hvor virkeligheten er penere enn postkortene.

Vi tilbrakte 6 dager på øyen, 6 dager med knallvær !

Vi bodde på Aitutaki Pearl Beach Resort på en egen øy. Stedet låg helt fantastisk til, men det var kanskje ikke et sted for barnefamilier. Det var stort sett eldre ektepar og honeymoonere der, så det var heller stille og rolig.

Det virkelige paradiset ligger ikke på hovedøyen, men ute på motuene/øyene i lagunen. Vi fikk med oss to heldagscruise rundt på de forskjellige øyene, og det var helt fantastisk nydelig (slike utrykk pleier ikke jeg å bruke, men her er de på sin plass).
Vi fikk med oss bla.a Honeymoon Island, Nude Island og One Foot Island. Snorklinga utenfor Honeymoon Island var veldig bra, så skal du på disse kanter, ta en tur med Bishops Cruise ut dit. Lunsj spiste vi på One Foot Island, der fikk vi også stemplet passene våre og sendt noen postkort.

Å komme seg rundt på øya er ganske kronglete, kun en taxi (dyr) og ingen busser, så vi leide bil en halv dag for å se oss rundt. Øya er utrolig frodig og grønn, til tross for at de kun har regnvann. Folkene der er om mulig enda blidere enn på Rarotonga, og tempoet er mange hakk lavere. Hovedstaden, om man kan kalle det det, bestod av kun 2-3 butikker, så noen stor shopping ble det ikke på oss.

Vi var innom ”lensmannskontoret” på øya. De har 2 ansatte + en på opplæring, og ifølge betjenten vi snakket med har de gode dager. Det skjer ikke mye ”gæli” på øya, så de gikk gjerne hjem klokken 12.00……De hadde nettopp fått en PC, men den var ikke koblet opp mot Rarotonga, og de kunne vel knapt nok bruke den. Sammenlignet med Norge så driver de mange tiår tilbake i tid, men karen vi snakket med trivdes godt og ville ikke bytte.
Andre vi snakket med sa at om du ringte politiet etter klokken 16.00 fikk du beskjed om å ringe tilbake neste dag. De rykket sjelden ut, det aller fleste oppdrag kunne vente.

Vi hadde jo fått med oss at ”Tore på sporet” har vært på Cook Islands, så vi måtte jo oppsøke etterkommerne til norske Reinhardt Jonassen. Vi fant 88 år gamle Josie (Reinhardts datter), og ble tatt hjertelig imot. Hun viste oss familiebildene og bildene fra tv-studio. Jeg fortalte henne at hun hadde blitt en liten kjendis i Norge og lovet å sende henne Se og Hør hvor hun var avbildet. Dama var kjempekoselig og syntes det var stas med besøk fra Norge. Vi besøkte også datteren hennes sant barnebarn og oldebarn. Vi endte opp som frokost og lunsjgjester hos datteren som driver Josie’s beach lodge rett ved hotellet vi bodde på. Absolutt et sted å anbefale om du skal på disse kanter.

Må si meg enig i prestens uttalelser for noen søndager siden; If you haven’t been to Aitutaki, you haven’t been to Cook Islands. Nå har vi vært på Cook Islands.« Tilbake til oversikten